Secrete de machiaj despre iluminator

Traim in era informatiilor din toate sursele posibile. Era tutorialelor pe YouTube unde sfantul iluminator este pus cu generozitate, unde corectorul este pus in triunghi si pudra in tehnica “baking”. Voua nu vi se pare ca prea e sablon? Pai nu trambitam noi, makeup artistii normali ( specie pe cale de disparitie, va zic ) ca machiajul nu este sablon? Ca fiecare individ este unic?

Hai sa ma intorc la subiectul meu. As vrea sa va vorbesc despe iluminator si cum sa il folosesti cu masura, ce textura ti se potriveste si chiar nuanta. Nu e chiar asa oricum, oricand

Ce este frate acest iluminator?

Buna intrebare as spune. Iluminatoru ste un produs de machiaj care te ajuta sa evidentiezi trasaturile fetei, aduce un plus de luminozitate tenului si prospetime.

Iluminatorul este recomandat sa aiba o nuanta mai deschisa fata de cea a fondului de ten pentru a crea volum pe zona tinta. Pornind de la aceasta premisa putem considera ca orice produs cu rol de evidentiere poate fi folosit ca iluminator. Aici ma gandesc atat la pudre mate deschise la nuanta, anticearcan, sau chiar un fond de ten cu efect luminos poate sa functioneze la fel de bine.

Finnish-ul iluminatorului

Iluminator cu finnish mat? #samoritu

Daca si tu te gandesti la texturi sidefate cand spui iluminator sa stii ca nu te condamn. Toate produsele de pe piata care au denumirea aceasta au si finnish sidefat. Este foarte corect si simplu de pus in aplicare pentru ca zona care va capta lumina va crea volum.

Ca regula generala, texturile mate au rolul de a corecta.

Anticearcanul este considerat iluminator. El se aplica in zonele care au nevoie de corectie si lumina. Zona de sub ochi este cea mai vizata, dar nu este singura. Un anticearcan trebuie sa aiba finnish mat pentru ca altfel nu ar si corecta imperfectiunile.

Poti aplica anticearcan si pentru a corecta si defini / evidentia sprancenele.

Pudra aplicata prin tehnica baking are atat rolul de a fixa foarte bine anticearcanul, dar si acela de a lumina zona de focus.

Cand vine vorba de texturile cu particule irizante, aici finnish-ul este dat de cantitatea de iriatiilor prezente. Avem finnish irizat, perlat, sidefat sau glitterat. Nu mai incape discutie ca avand particule care capteaza lumina va evidentia zona pe care a fost aplicat.

iluminator pus corect

Unde aplicam iluminatorul?

Ce intrebare este asta? Pai nu ati vazut pe Youtube? Se aplica inainte de fond de ten, dupa fond de ten, in alte 10 puncte cheie si pe unde mai vreu tu. GLUMESC!

Sunt cateva zone de interes care dupa aplicarea unui iluminator schimba complet aspectul general. Nu toate zonele suporta un iluminator sidefat, dar hai sa le luam pe rand.

Pentru un efect rapid de prospetime aplicam in coltul intern al ochiului, sub spranceana, pe arcul lui cupidon, pe inaltimea pometelui.

Un iluminator cu finnish mat mai poate fi aplicat si pe zona cearcanelor , pe puntea nasului sau pe pemeti. Tehnica aceasta se numeste reverse contouring. Adica apelam la iluminare fara sa mai accentuam si cu o pudra de contur. Cool, nu?

Pentru ca am facut referire la trendurile de pe YouTube, hai sa va povestesc putin si despre iluminatorul in varful nasucului. Nu se potriveste oricui, oricum. Punem in cazul in care avem un nas mic, o punte nazala ingusta sau un nas plat. Prin jocul de lumini si umbre aducem partile care nu ne plac mai aproape de ideal.

Cum alegem iluminatorul?

In functie de subtonul pielii

Despre sum iti stabilesti tonul si subtonul tenului am scris pe foarte larg aici.

Evident ca pentru tonurile reci vom alege iluminatoare in nuante argintii, rozalii sau lila. In schimb, tonurile calde vor fi completate farte frumos de iluminatoare aurii, cupru sau bronzante.

Nuantele de champagne sunt considerate neutre si se potrivesc tuturor tonurilor de ten. Se considera ca are in compozitie echilibrul perfect de roze si auriu, dar in clipa in care are o cantitate mai mare de roz se va duce in nuanta rece. Evident, cand are o concentratie mai mare de auriu se va duce inspre tonurile calde.

In functie de tipul de ten

Si aici avem putin de precizat. Exact ca la fondurile de ten, pe piata sunt prezente multe texturi,d ar tot cea fluida ramane top. In cazul iluminatorului tot cea pudra compacta va fi cea mai folosita, dar hai sa le precizam si pe celallte ca sa fiti informate.

Pentru tenurile normale, poti alege orice formula iti va placea. Nu ai de ce sa iti faci griji.

Tenurile cu tendinta de uscare au recomandare ca produsele folosite sa fie lichide, cremoase.

Cand avem un ten cu tendinta de ingrasare, atunci pudrele iluminatoare sunt cele mai indicate. Aplicate cu moderatie ca sa nu obtii un efect  prea stralucitor sau neingrijit ( avand in vedere si excesul de sebum )

Desi tenu matur nu este un tip de ten, ci un atribut al tenului, eu as vrea sa includ cateva sfaturi si aici. Baza de machiaj iluminatoare este cheia. Aici recomand ca iluminarea sa se faca subtil, sa para ca vine din interior. Alegeti un iluminator cremos, poate chiar stick si sa evitati iluminatoarele lichide foarte pigmentate.  Puteti miza si pe un pigment cu textura fina si irizatii subtile. Efect wow garantat.

Am cuprins cam tot ce trebuie in materie de iluminator. Nu am pastrat nimic pentru mine. Sper sa va fie de ajutor.

Pana data viitoare,

Kisses from Dana!

FB: https://www.facebook.com/ DanaMakeupro 
Instagram: http:. // Instagram .com / danamakeupro
Yt: https://www.youtube.com/ utilizator / GramuDaniela
Twitter: @DanaStancuMUA
Pinterest: http:. // www pinterest.com/danielastancuex/

admin

33 Comments

  1. In sfârșit am aflat și eu de ce nu îmi plac iluminatoarele. Fiindcă pana acum am încercat doar varianta lichida care ma dispera fiindcă finisa foarte aiurea tenul. Am sa încerc o alta varianta. Acum am mai mult curaj. Ma bucur ca ai scris acest articol. 🤗

  2. Mmmm.. tare interesant acest articol! Nu detineam atatea detalii in acest sens! Chiar mai astept articole de acest gen!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *