Demachierea si importanta ei! Ce, de ce si cu ce o realizam?

Poate ca cea mai misto parte din ritualul meu de ingrijire este demachierea. De ce spun asta? Pentru ca iubesc sa imi curat tenul, sa folosesc mai multe texturi in acelasi ritual si pentru ca este placut sa simti un rasfat pe tenul tau.

Am pus pe YouTube in urma cu 1000 de ani un clip despre asta, dar in continuare este de actualitate, asa ca il las mai jos:

Ce este demachierea?

Stiu ca in traducere “mot-a-mot” ar insemna indepartarea machiajului de pe ten. In realitate demachierea este termenul pe care noi ne-am obisnuit in general sa il folosim pentru curatarea tenului. Acest pas trebuie bifat minim de doua ori pe zi. Atat dimineata cat si seara avem nevoie sa ne curatam tenul. Dimineata de excesul de sebum, de produsele de ingrijire aplicate peste noapte sau pentru a incepe ziua fresh. Seara deja se ingroasa treaba. Trebuie sa ne demachiem produsele de machiaj aplicate de dimineata, praful si impuritatile, dar si pentru improspatare.

De ce este importanta

demachierea?

Daca esti o iubitoare de ten proaspat si curat, atunci vei rade in coltul gurii de intrebarea aceasta.

In unele dintre discutiile cu cititoarele mele mai tinere, care acum descopera machiajul am constatat ca nu e chiar iubita demachierea. Entuziasmul ca se pot machia este prea mare ca sa isi doreasca sa de demachieze la sfarsitul zilei.

Uneori apar discutii de tipul ” De ce sa ma demachiez cand nu m-am machiat? ” Cum spuneam, noi folosim acest termen la modul general pentru curatarea tenului. Este foarte important sa iti cureti tenul. Am explicat mai sus, dar te mai salveaza si de alte “belele”

Cand nu faci o demachiere corecta a tenului exista un risc mai mare sa apara acneea. Asa ca nu iti place?

Un ten curat si proaspat isi pastreaza mai bine bariera naturala de protectie, deci tineretea.

Stiai ca o noapte in care nu te demachiezi scrteaza cu 7 zile tineretea tenului tau? Calculeaza si vei vedea cum sar cifrele si citatul celebru al lui Chanel capata valoare.

chanel despre ten

Cu ce ne demachiem?

Aici am o marturisire de facut. Noutatile din gama Sensitive Camomille de la Yves Rocher m-au inspirat pentru acest articol. Recunosc, insa va promit ca acest articol este cat se poate de educativ si cu multa informatie. Recomandarile punctuale sunt bonus 🙂

demachierea corecta

Gama Sensitive Camomille se diferentiaza prin un duo de ingrediente active 100% de origine vegetala, extrase din Musetel salbatic. Mai exact vorbim despre  hidrolat si oleat. Dublul extract se afla in centrul unor formule extrem de naturale si senzoriale, pentru o eficacitate inovatoare asupra tenul sensibil. Hidrolatul reduce astfel sensibilitatea tenului cu 28%, iar oleatul stimulează capacitatile de protectie ale tenului cu 25% si de reparare cu 30%.

Desigur, aceasta gama este lipsita de silicon, alcool, parfum si ulei mineral. In plus, formulele sale contin peste 97% ingrediente de origine naturala. Suna bine, nu?

Asadar, sa revenim la oile noastre si sa discutam cu ce ne demachiem? Cu produse special destinate, desigur.

A fost o vreme cand ritualul de demachiere era ales exclusiv functie de tipul tau de ten. Nu spun ca s-a schimbat fundamnetal acest aspect, insa eu adaptez totul. Imi place sa personalizez si mai adaug factorul preferential sau functie de tipul de machiaj pe care l-am purtat peste zi.

Ce texturi alegem?

Voi specifica in primul rand ceva texturi si situatiile in care le-as alege eu.

Texturile cremoase

Produsele cremoase pentru demachiere sunt regasite sub forma de lapte demachiant, crema demachianta sau chiar balm.

Printre noutatile care m-au inspirat se regaseste Crema demachianta. Aceasta curata usor tenul fara a-l usca si elimina in mod eficient machiajul. Aplic-o pe tenul uscat, ochi si buze, masand cu varfurile degetelor, apoi clateste.

Aceasta textura se recomanda tenurilor uscate sau cu tendinta de uscare. Cu toate ca eu am un ten cu tendinta clara de ingrasare sa stiti ca aleg foarte des produsele cremoase de demachiere. Imi place cand trebuie sa indepartez machiajul de peste zi sa aleg ca prim pas o crema demachianta.

De asemenea, indiferent de tipul de ten pe care il ai, recomand ca pe masura ce capeti experienta de viata ( am vrut sa fiu diplomata pentru inaintarea in varsta ) sa te indrepti spre astfel de texturi. Iti vor oferi un plus de confort.

Ca sa te ajute sa iti pastrezi fermitatea pielii, nu uita sa folosesti miscarile corecte de demachiere. Aceleasi miscari se aplica tuturor produselor de ingrijire faciala.

 

Texturi pe baza de ulei

Cand port machiaj waterproof, imi place sa aleg uleiul demachiant. Acesta de la Yves Rocher nu lasa pelicula grasa, calmeaza si hraneste tenul. Pentru o demachiere eficienta, maseaza uleiul pe tenul uscat, ochi si buze, adaugand cateva picaturi de apa pentru a emulsiona, inainte de a clati.

Stiti deja ca pentru demachierea ochilor ( cand port machiaj, desigur ) eu aleg INTOTDEAUNA texturi uleioase. Clar!

Apa micelara!

Dupa aceste doua etape de produse cremoase / uleioase urmeaza o textura ceva mai usoara. In ritualul de ingrijire ar fi tonifierea, insa de cele mai multe ori aleg o apa micelara. Aceasta are rolul de a indeparta de pe ten reziduurile grase lasate de produsele folosite anterior. Curata resturile de machiaj ( daca mai este cazul ) si pregateste tenul pentru urmatoarele etape de ingrijire.

Daca nu stiti cum sa va creati un ritual de ingrijire potrivit, va reconad un articol oldies, but goldies aici

Sper ca am atins cele mai multe intrebari, iar daca nu am facut asta va rog sa imi lasati in comentarii intrebarile voastre. Voi raspunde cu drag si va foarte multumesc celor care veti lasa feedback.

Pana data viitoare,

Kisses from Dana!

FB: https://www.facebook.com/ DanaMakeupro

Instagram : https://www.instagram.com/danamakeupro/

Twitter: @DanaStancuMUA
Pinterest: http:. // www pinterest.com/danielastancuex/

admin

26 Comments

  1. Am tot incercat si eu produsele de la Yves Rocher si chiar nu stiu daca varianta cu albastrele sau cea cu musetel este in topul preferintelor mele

    • Subscriu! Stiu ca sunt persoane care daca nu se machiaza nu vad rostul demachierii… trebuie inca sa insistam 😉

    • Apa micelara si eu o folosesc destul de des, insa servetele demachiante numai cand sunt pe fuga sau in deplasari scurte. Niciodata mai mult de 2-3 zile consecutiv

  2. De cativa ani incoace mi-am dat si eu seama cat de importanta este demachierea iar de atunci respect cu sfintenie pasul asta. De obicei prefer apa micelara, mi se pare ca mi se potriveste mai bine.

  3. Cu apa micelara ma inteleg cel mai bine! Mai ales ca tenul meu gras fuge de orice altceva care nu se simte light xD

    • Eu vara am exces de sebum si prefer spumele de curatare, de exemplu, dar revin si cu micelara uneori. Cate bordee, atatea obicee! Asta e clar 😉

  4. Folosesc și eu aceeași apă micelară de la Yves Rocher care îmi place mult. Într-adevăr, demachierea este foarte importană și nu mă culc niciodată cu machiaj indiferent cât de obosită aș fi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *