CUM PREGATESC EU TENUL MATUR INAINTE DE MACHIAJ

In articolul de astăzi as vrea sa insist putin, dar puțin, pe cativa pasi in pregatirea pe care eu o fac pentru tenul matur. Sunt ușor obsedata de acest tip de ten, este cel mai cerut masterclass la mine si eu sunt in permanență în căutare de noi informații. Trebuie de fiecare data sa îmi surprind cursantele cu noi și noi informații.

În urma cu 12 ani,  când am facut primii pasi in meseria de machior, prinicipala mea preocupare era ce baza să cumpar, care fond de ten arată mai bine, ce pudră sau alte cosmetice. Pe principiul “făcând înveți”așa si eu . Am trecut prin multe etape până am ajuns la maturitatatea aceasta și am înțeles ca nu produsele pe care eu mă concentram atâtde tare erau de vină, am înțeles că nici o bază si nici un fond de ten din lume nu va înlocui îngrijirea pielii.  Îngrijirea este sfântă!

tenul matur

Am scris, in urma cu câțiva ani, un alt articol informativ despre cum sa îți construiești o rutina de îngrijire și mă voi bucura mult  dacă îl veți găsi folositor.

1.Curățarea pentru tenul matur

Întotdeauna incep prin curatarea tenului. Eu in kitul meu profesional folosesc o solutie micelara pentru ca este cea mai simpla varianta.

Acasa, curatarea tenului se face dimineața și seara. Dimineața are rolul de a curata impuritatile de pe ten acumulate in timpul nopții, sebumul și chiar crema aplicata seara. Cea mai potrivită textura care sa deservească nevoilor tenului tău este gelul de curățare. Alege un produs blând cu pielea.

Seara curățăm pielea de machiaj, sebum, praf și poluare așa că adaptăm și produsul de curățare. In cazul acesta cel mai indicat este laptele demachiant. Are o textura cremoasă care topește machiajul și impuritățile, nu agresează tenul și lasă senzația aceea de finețe tenului tău. Neapărat, seara să repeți pașii de curățare până când cotoneta rămâne perfect curată.

2. Tonifiere tenului matur

Știu că în continuare, multe femei sar peste acest pas. Asta se datorează și produselor de tip 2-in-1 sau a soluțiilor micelare. Eu insist pe acest pas. Pe langa rolul de a încheia etapa de curățare a tenului, loțiunea tonică reglează PH-ul pielii și o pregătește pentru hidratare. Produsele pe care le poți alege sunt multiple, iar daca preferi poți realiza acest pas cu ape de flori sau mist-uri speciale.

Pentru kitul meu aleg să folosesc apă termală pentru acest pas, uneori. Depinde de cat de echilibrata este aceasta. Eu am încercat apa termală Jonzac ( nu o mai am, dar am rămas cu gândul la ea ). Este singura apa termală pe care eu am folosit-o pentru acest pas pentru că este calmantă, protejează pielea și este potrivită oricărui tip de piele.

3. Exfolierea pentru tenul matur

Poate crezi că dacă ritmul de regenerare a pielii tale este mai puțin alert fata de anii trecuți, dar asta nu înseamnă că trebuie să renunți complet la exfolierea pielii. Eu am in permanență un exfoliant enzimatic în kitul profesional pentru că îmi asigură o exfoliere blândă care sa nu agreseze tenul matur. Și pentru acasă recomand tot un exfoliant ușor, blând cu tenul.

Vă puteți îndreptă și spre un produs cu Acid Glicolic, un derivat din zahar care și stimulează producția de colagen și elastină. Atât cât poate face un produs cosmetic, evident!

4. Hidratarea

Nu fac rabat de la nimic pentru clientele mele. Aplic serul antirid și crema hidratantă, ambele potrivite si pentru zona ochilor. Din pacate cremele cu SPF dau flash-back in poze, insa aleg un echilibru si ma folosesc de fondurile de ten cu protectie mica.

Pentru acasa mereu recomand un ser facial potrivit pentru zi și pentru seară, însă crema neapărat are nevoie sa fie specializata pe îngrijire de noapte sau zi. Noaptea este recomandat o crema nutritivă, in timp ce ziua SPF-ul este singurul care te poate proteja, real!

Cred cu tărie că importante sunt ingredientele unei creme, iar dacă știi câteva ingrediente cheie și la ce sunt bune ele, vei alege corect cea mai potrivită îngrijire pentru tine.

Cel mai cunoscut și folosit in cosmetica este Acidul hialuronic. Acesta este componenta naturala a structurii pielii și este singurul care poate reține apa, astfel ajutând la păstrarea hidratării. Mai amintesc aici Retinolul, Ceramidele, Vitaminele E,C,K. Fiecare are un rol bine definit, însă le voi trata într-un articol viitor.

machiaj ten matur

Ca și concluzie ( specifica pentru tenul matur si nu numai ): nu sari peste pașii de îngrijire, Spf in toate lunile anului, îngrijire specializata pentru zonele sensibile. Acesta este îndemnul meu #aigrijadetenultau pentru ca si machiajul sa arate excelent!

Pana data viitoare,

Kisses from Dana!

FB: https://www.facebook.com/ DanaMakeupro
Yt: https://www.youtube.com/utilizator/GramuDaniela
Twitter: @DanaStancuMUA
Pinterest: http:. // www pinterest.com/danielastancuex/
Instagram: http:. //Instagram.com/danamakeupro

admin

26 Comments

  1. Foarte importanți toți acești pași pentru rezultate minunate și îngrijire. Mai ales ca un ten matur necesita mult mai multa atenție.

  2. Foarte bun articolul tau, mi a facut placere sa il citesc si sper sa ne mai dai informatii despre aceasta zona de skin care. Multumesc!

  3. Foarte utile sfaturile oferite si tie oricum iti este usor sa readuci la viata un ten matur pentru ca stii exact unde sa punctezi si cum sa aranjezi!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *