4 retete delicioase de mic dejun sanatos cu Nestle Fitness

Micul dejun este cea mai importanta masa a zilei, iar cele mai indicate pentru a fi consumate sunt fibrele.
Eu consum aproape zilnic cereale integrale ( sub diverse forme, de la fulgi de ovaz pana la cereale dulci Fitness ) in combinatie cu iaurt sau lapte. Trebuie sa recunosc ca micul dejun la mine nu arata prea senzational, insa dupa ce am fost la evenimentul de lansare a noii retete de cereale Fitness si am descoperit retetele, mi-am propus sa ma rasfat mai des.

Cei de la Nestle au o noua reteta de cereale Fitness pentru ca au redus 31% din totalul zaharurilor pentru Nestlé Fitness Original, fata de reteta anterioara, ajungand la un nivel de 11.8% (11.8g de zaharuri per 100g produs). Zaharul a fost inlocuit cu principalele ingrediente: grau integral si orez; acum cerealele reprezentand  94,2% din total produs.
Pentru a pastra acelasi gust grozav, la inceput s-a scos intregul continut de zahar, apoi a fost inlocuit cu grau integral si orez, adaugand doar la final cantitatea potrivita de zahar, pe stratul exterior al fulgilor. Cum acesta din urmă este primul in contact cu papilele gustative, este si cel care ofera cel mai mult perceptia de dulce.

Mai jos va prezint cele patru retete propuse de Mazilique in cadrul evenimentului de lansare a noii retete de cereale Fitness. Evident ca toate contin cereale si sunt delicioaseeee. Le-am gustat pe toate!

GRANOLA CU IAURT ȘI FRUCTE
Ingrediente: 150 ml iaurt,  3 linguri cereale Nestle Fitness,  ½ banana, taiata felii, 1 kiwi, taiat bucati, 5 capsuni, taiate felii.

Mod de preparare: Intr-­‐un pahar sau bol se asaza in straturi iaurt, cereale, fructe si se repeta.

SMOOTHIE CU BANANE ȘI CEREALE

Ingredinte: 1 banana, 200 ml lapte, 1 lingura de cereale Nestlé Fitness, 1 lingurita de miere ( daca doriti )

Mod de preparare: Toate ingredientele se pun intr-­‐un blender si  se mixeaza.

Daca preferati puteti folosi iaurt in loc de lapte.

BRIOȘE CU BANANE, NUCI ȘI CEREALE

Briosele nu au apucat sa mai fie pozate, asa ca va las ingredientele in poza si trec direct la modul de preparare:


1. Se incinge cuptorul la 180C. Untul si zaharul se bat impreuna pana se obtine o consistenta cremoasa. Poti folosi o spatula, mixerul sau robotul de bucatarie.
2. Treptat, se incorporeaza in amestec cele doua oua.
3. Intr-­‐un bol separat se amesteca faina, sarea si  bicarbonatul de sodiu.
4. Se paseaza  cele trei banane pana se obtine un piure. Aceasta operatiune o poti face fie cu furculita, fie intr-­‐un blender ori un robot.
5. Faina se incorporeaza in amestecul de zahar, unt si ou. Se adauga bananele si se mixeaza pana se obtine un aluat omogen. Se adauga nucile si cerealele Nestlé Fitness si se amesteca din nou.
6. O tava de briose se unge cu unt sau in lacasurile respective se asaza hartii speciale. Se toarna compozitia in formele de briose.
7. Bananele se taie in felii si se amesteca cu cerealele pentru topping. Se presara deasupra, apoi se pudreaza cu zahar.
8. Se dau briosele la cuptor timp de 30 de minute, pana sunt crescute si aurii. Le poti testa cu o scobitoare – daca aceasta iese curata, briosele sunt coapte.

  
CRUMBLE   DE   MERE   CU   CEREALE
Ingrediente: 700g mere, taiate cuburi, 2 linguri cu varf de zahar brun ½ lingurita de scortisoara,  ¼ lingurita de cuisoare macinate.
Pentru topping: 50g cereale Nestlé Fitness, 40g de unt rece, taiat cubulete, 85g de faina amestecata cu ¼ lingurita praf de copt,  ½ lingurita de scortisoara, 30-­‐40g de zahar brun. Inghetata de vanilie,   pentru servit
Mod de preparare:  
1. Se amesteca merele taiate cubulete cu zaharul, scortisoara, cuisoarele si se impart in vase termorezistente (sau se pune intr-­‐un vas termorezistent mare) si se lasa deoparte.
2. Se incinge cuptorul la 200°C. Pentru topping, se pun toate ingredientele – mai putin  cerealele – intr-­‐un bol si  se amesteca cu varful degetelor, pana ce se obtine un amestec de textura unor firmituri. Se adauga cerealele si se amesteca din nou, dupa care se presara compozitia astfel obtinuta peste mere.
3. Se dau vasele la cuptor timp de 30 de minute, pana cand compozitia devine aurie. Se serveste cu inghetata de vanilie.
Acestea au fost propunerile noaste pentru fiecare dimineata cu 30% mai putine zaharuri. 
Voi luati micul-dejun in fiecare dimineata? Ce retete usoare si delicioase aveti?

Pana data viitoare,
Kisses from Dana!
Yt: https://www.youtube.com/ utilizator / GramuDaniela
Twitter:: @DanaStancuMUA
Pinterest: http:. // www.pinterest.com/danielastancuex/ 
Instagram: http:. // Instagram .com / danamakeupro

admin

2 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *